Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrade za životno djelo Zdravku Eblingu i Branimiru Steineru

31.05.2019.

13:33

Autor: Radio Osijek/MK

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Uoči dana Osječko- baranjske županije 2. lipnja, dodijeljene su godišnje nagrade za iznimna postignuća na području Županije te dvije nagrade za životno djelo: Branimiru Steineru za ostvareno na području tjelesne kulture i sporta te prof.dr.sc. Zdravku Eblingu u području zdravstva i socijalne skrbi.

Uz nagrade za životno djelo, uručene su nagrade i za iznimna postignuća u 2018. godini, u područjima gospodarstva, zdravstva i socijalne skrbi, kulture te tjelesne kulture i sporta. 

Svi dobitnici nagrada su svojim radom učinili da određene djelatnosti na području Osječko-baranjske županije budu bolje i kvalitetnije, od gospodarstva, sporta, znanosti, kulture i umjetnosti do humanitarnog rada. Njihove aktivnosti i djela trebaju biti primjer onima koji dolaze i koji će možda nastaviti njihovim stopama, kao što su i njima poticaj da nastave dalje. Upravo stoga kao regionalna samouprava ovakvim nagradama želimo zahvaliti svima koji su svojim radom i aktivnostima doprinijeli razvoju Županije, a za to nisu ništa tražili niti dobili te im ovo priznanje puno znači. Svake godine imamo nove dobitnike koji zaslužuju ovakve nagrade - rekao je župan Ivan Anušić prilikom uručenja nagrada.
Nagrada Osječko-baranjske županije za životno djelo kao javno priznanje za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak i trajno dobro za Županiju dodijeljena prof. dr. sc. Zdravku Eblingu za životno djelo ostvareno u području zdravstva i socijalne skrbi te Branimiru Steineru za životno djelo ostvareno u području tjelesne kulture i sporta.
Nagrade Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća u području gospodarstva dodijeljene su tvrtkama Harburg-Ferudenbergeru Belišće d.o.o. Belišće za iznimne proizvodne i poslovne rezultate kojima se pridonosi jačanju gospodarske osnove Županije te INCHOO d.o.o. Osijek za ostvarivanje značajnih radnih i poslovnih rezultata zasnovanih na suvremenim digitalnim, tehničkim i ekonomskim dostignućima i spoznajama.
U području zdravstva i socijalne skrbi nagrađena je Snježana Marod za zapažene rezultate u organizaciji i provođenju skrbi, edukacije te pružanju pomoći bolesnima i onima kojima je pomoć potrebna. U području kulture nagrađeni su Ustanova za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub Valpovo - Muzej Valpovštine, Državni arhiv Osijek, Muzej Slavonije Osijek i Muzej likovnih umjetnosti Osijek, i to za značajne rezultate u proučavanju, očuvanju i promicanju kulturne baštine te organiziranju manifestacija kojima se podiže razina kulturnog života. U području tjelesne kulture i sporta nagrađen je Domagoj Vida za značajna postignuća u razvoju sporta oličena iznimnim rezultatima na sportskim natjecanjima.

/iz priopćenja OBŽ/ 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.