Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrađeni najbolji studenski poslovni planovi

17.11.2015.

13:38

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na svečanosti u Tera tehnopolisu dodijeljene su nagrade za najbolje studentske planove u sklopu projekta „PROMO BUDI UZOR“ kojim se već 11 godina promoviraju poduzetništvo i obrt .

Najveća je vrijednost projekta to što najuspješniji studenti dobivaju priliku svoj projekt provesti u djelo, odnosno samostalno krenuti u poduzetničke vode i konkurirati na tržištu. 

Studenti iz šest županija napisali su poslovni plan, istražili tehnologiju proizvodnje svog proizvoda ili usluge, razradili marketing i strategiju zaštite intelektualnog vlasništva te pripremili financijske proračune, a najuspješnijima će Studentski poduzetnički inkubator „StudOS“ omogućiti inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci bez naknade.

Zlatne medalje dodijeljene su projektima „Slani namaz od lješnjaka“ Marijete Jurković s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i „On the run“ Damjana Markovića, Filipa Stojanca i Luke Filipana s Tehničkoga i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Moj je poslovni plan ponajprije inovativan zbog toga što takvog proizvoda na našem tržištu nema jer su namazi od lješnjaka slatki. To je zdrava namirnica koju planiram promovirati u vrtićima i školama – rekla je Marijeta Jurković.

„11. BUDI UZOR/40. INOVA“ izložba održana je od 5. do 7. studenog u Karlovcu gdje su, osim studentskih planova, predstavljene inovacije brojnih domaćih i stranih inovatora.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.