Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrađeni Škrobo, Đukić i đakovačka Ergela

25.10.2018.

10:49

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: - / -

U sklopu Dana hrvatskog turizma 2018. u Hvaru su sinoć svečano uručene nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore za najbolje u turizmu ove godine, među kojima i najboljim djelatnicima, destinacijama, tvrtkama, a priznanja su stigla i u ruke Slavonaca i Baranjaca.

Djelatnikom godine u ugostiteljstvu proglašen je kuhar Tomica Đukić, chef Hotela Osijek i službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije. Nagradu "Čovjek ključ uspjeha", ali u kategoriji privatni iznajmljivač ponio je Vladimir Škrobo, vlasnik "Baranjske kuće" i "Sobe kod Baje".
Godišnje priznanje Anton Štifanić za 2017. za iznimni doprinos turizmu Republike Hrvatske dodijeljeno je Državnoj ergeli Đakovo i Lipik.
Najuspješnijom destinacijom za ljetni odmor ove je godine proglašen Mali Lošinj, a u kontinentalnoj Hrvatskoj – Zagorje.
„Proces stvaranja kvalificirane radne snage bit će puno teži i skuplji od bilo koje investicije u turističku infrastrukturu. No, svima nam je jasno da taj proces mora započeti i da bez kvalitetnih ljudi, nema ni vrhunskoga turističkog proizvoda. Najbolji dokaz su današnji dobitnici nagrada,“ rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević na sinoćnjoj svečanosti prvog dijela dodjele 22. nagrade Hrvatske gospodarske komore Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku i nagrada Hrvatske turističke zajednice.
koje su sinoć dodijeljene u sklopu Dana hrvatskoga turizma, koji se održavaju 24. i 25. listopada u Hvaru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.