Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagradu za izvrsnost primilo 109 osječkih maturanata

29.10.2020.

12:13

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Najbolje maturante osječkih srednjih škola Grad Osijek je nagradio s tisuću kuna. Uz najbolje ocjene u odabiru su presudni bili i drugi kriteriji kao što je kolegijalnost, nesebičnost i pomaganje drugima. Nagradu je za 2019.-2020. primilo 109 maturanata.

Kako su izvijestili iz ureda gradonačelnika, Grad Osijek najbolje maturante osječkih srednjih škola nagrađuje od školske godine 2014./2015., a tu je tradiciju nastavio i ove godine. Prema vlastitim kriterijima svoje najbolje maturante odabralo je 18 srednjih škola pa je ukupno 109 učenika dobilo novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš prošloga je tjedna maturantima čestitala preko Zoom aplikacije. "Ovdje je riječ o generaciji 2019./2020.. Ove godine možda malo kasnimo, ali vjerujem da su okolnosti opravdane. Tisuću kuna po maturantici i maturantu vjerujem da će dobro doći, no uz kriterij najboljih ocjena su, ono što iznimno pohvaljujem, i drugi kriteriji kao što je kolegijalnost, nesebičnost i pomaganje drugima – uistinu pohvalne vrline. Stoga evo još jednom čestitka najuspješnijim maturanticama i maturantima u ime gradonačelnika, Osječanki i Osječana, Grada Osijeka", kazala je Gamoš.
Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i dobivenom nagradom izrazili su i sami maturanti. Lorena Škrinjar, sada već studentica Pravnog fakulteta u Osijeku, rekla je kako nije toliko važan novac koliko je činjenica da su ih škola i Grad nagradili za uspjeh, trud i rad tijekom srednje škole.
Valja istaknuti da su u srpnju ove godine sredstva za nagrade najboljim maturantima, kao i za razne druge projekte, bila preusmjerena za pomoć poduzetnicima uslijed Covid-19 pandemije i posljedične gospodarske krize. No, posljednjim rebalansom proračuna sredstva za maturante, ukuno 109 tisuća kuna, ipak su osigurana, a novac im je već uplaćen na račune.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.