Hrvatski radio

Radio Osijek

Najavljen Festival prirode i biciklizma

21.09.2020.

15:36

Autor: Željka Bačić

Radio Osijek, Ž. Bačić

Radio Osijek, Ž. Bačić

Foto: - / -

U sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail, u srijedu i subotu u Osječko-baranjskoj županiji održavat će se Festival prirode i biciklizma. Provodi se u 5 država koje povezuju Mura, Drava i Dunav.

 

Biciklistička staza duga 1250 kilometara prolazi iznimnim riječnim krajolikom Mure, Drave i Dunava i nudi jedinstvenu priliku svim ljubiteljima prirode i biciklizma da otkriju kulturno bogatstvo tog područja. Program je danas predstavljen, prigodno, na osječkom Šetalištu kod secesijskoga Zdenca. Ravnatelj Razvojne agencije OBŽ Tomislav Barbarić najavio je kao će se u srijedu, 23. rujna, obilježiti Međunarodni dan Drave, a u subotu, 26. rujna, pozvao je građane na sudjelovanje u biciklijadi kroz Osijek s pričom o dravskim zanimljivostima. Istaknuo je kako očekuje odaziv stotinjak biciklista, koji se moraju prijaviti u Agenciju kako bi ih uvrstili na listu sudionika. Ravnatelj Agencije za upravljanje prirodnim vrijednostima Osječko- baranjske županije Davor Mikulić najavio je bogat program obilježavanja Dana Drave, koji će početi porinućem novog čamca namijenjenog stručnim službama, istraživanju i potrebama monitoringa. Ovo je prvi čamac u Agenciji, što je, rekao je Mikulić, apsurdno u odnosu na ono čime se ta Javna ustanova bavi. U dvije osječke eko - škole bit će održana edukacija o važnosti Drave, održivom razvoju te zaštiti okoliša i prirode, a o tome će biti govora i ranije utemeljenoj "riječnoj školi" u Sarvašu. Pred Lovačkim društvom Jelen bit će fišijada za sve djelatnike povezane s Dravom.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.