Hrvatski radio

Radio Osijek

Najavljen Sajam poduzetništva hrvatskih branitelja

25.09.2018.

13:02

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

"Sajam poduzetništva hrvatskih branitelja" održat će se na glavnome osječkom trgu 19. i 20. listopada, najavili su na konferenciji za novinstvo Udruga "Heroji Osijeka" i Braniteljska zadruga Donji grad.

Ponuda će ove godine biti obogaćena predstavljanjem brojnih poduzetničkih djelatnosti, zbog čega je manifestacija iz "Jesenskog sajma zadruga i OPG-a hrvatskih branitelja" preimenovana u "Sajam poduzetništva hrvatskih branitelja". Organizatori ističu kako, pored izlaganja zadruga i OPG-ova i njihovih originalnih poljoprivrednih i obrtničkih proizvoda, proširenjem ponude žele predstaviti mnogobrojne pozitivne primjere poduzetništva i samozapošljavanja hrvatskih branitelja. "U dvije godine kako organiziramo sajam zadruga došli smo do podatka da puno više branitelja ima u drugim pravnim osobama. Zbog toga ne bi bilo korektno prema njima da to bude samo sajam braniteljskih zdaruga pa smo se dogovorili da ga proširimo na sajam braniteljskog poduzetništva", rekao je voditelj sajma Vladimir Flatscher iz Braniteljske zadruge Donji grad. Najavio je da će subotnji program završiti slavonskim čobancem za sve uzvanike, goste i pripadnike brigade.

Sajam će biti dio programa obilježavanja 27. obljetnice osnutka 130. brigade Hrvatske vojske koja je dala nemjerljiv doprinos u zaustavljanju agresije na grad Osijek, Čepin i prigradska naselja. Brigada broji 63 poginula, 22 zatočena i nestala pripadnika te 370 ranjenih, među kojima je 8 teških invalida.Središnje obilježavanje obljetnice počet će 20. listopada svetom misom zadušnicom u Kapucinskom samostanu sv. Nikole, nakon čega će biti položeni vijenci podno Spomen obilježja poginulim braniteljima i stradalnicima na Trgu slobode. "Hoćemo pokazati da smo ponosni i da odajemo svake godine počast našim poginulim braniteljima, a također i da promoviramo onu pozitivnu stranu jer se, nakon obrane i razvojačenja, velik dio branitelja bavi poduzetništvom", istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja, invalida, stradalnika, domoljuba i njihovih obitelji "Heroji Osijeka" Zlatko Dernaj.

U petak, 19. listopada bit će otvorena i multimedijska izložba "Osijek na udaru brutalne agresije" koja će biti postavljena u Ugostiteljsko-turističkoj školi.

 

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.