Hrvatski radio

Radio Osijek

Najavljen svibanj bogat manjinskim događanjima

05.04.2022.

13:54

Autor: HRT Radio Osijek

V. Ham

V. Ham

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Predsjednik osječkog Gradskoga vijeća i potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH Vladimir Ham sastao se s članovima manjinskih vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina te je dogovoren program obilježavanja Dana nacionalnih manjina grada Osijeka u svibnju.

U veljači 2020. godine osječko Gradsko vijeće donijelo je odluku da će se ubuduće 9. svibnja obilježavati kao Dan nacionalnih manjina grada Osijeka. Ove godine planiran je dvodnevni program, najavio je Vladimir Ham. U nedjelju, 8. svibnja, na središnjem trgu od 10 do 12 sati bit će održan kulturno-umjetnički program uz etno-gastronomsku ponudu. Za dan kasnije planiran je program "Razgovor s knjigom" , u Staroj pekari u Tvrđi bit će predstavljena njihova književna izdanja iz proteklih godina uz razgovor s autorima i publikom. Neće tu biti kraj svibanjskim aktivnostima, 14. i 15. 5. u Osijeku će se održavati Sajam cvijeća u Parku kralja Držislava, a pridružit će se i nacionalne manjine tradicijskim pričama. Uz 9 vijeća i predstavnika, ovim će se aktivnostima pridružiti i rusinska te židovska manjina koje nisu zastupljene vijećima i predstavnicima, a poziv ide i Ukrajincima u Osijeku, rekao je Ham.


Dan nacionalnih manjina

vijeća i predstavnici

vijeća i predstavnici

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.