Hrvatski radio

Radio Osijek

Najavljen viteški turnir na Jankovcu

07.08.2015.

13:18

Autor: vpz.com.hr/Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Organizacijskog odbor utvrdio je kako će se treći Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu održati 5. i 6. rujna ove godine.

U Turističkom uredu Čačinci održan je radni sastanak s temom organizacije povijesno-kulturno turističke manifestacije “Srednjovjekovni viteški turnir” na Jankovcu, a na sastanku su bili članovi organizacijskog odbora- predsjednik TZO Čačinci i načelnik općine Mirko Mališ, direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica, ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić, glavna nadzornica PP Papuk Gordana Kukić, predsjednik Udruge reda Vitezova Ružice grada Vlado Grgić te Jelka Pavlović, voditeljica Planinarskog doma Jankovac.

"Viteški turnir bit će rađen prema uigranom protokolu, dakle od otvaranja viteškog tabora do postavljanja sajma, dnevne i noćne bitke za utvrdu Klak, bit će tu prikaza srednjovjekovnih borbi, turnira u streličarstvu, vatreni show i mnoštvo iznenađenja za posjetitelje. Novost ove godine je ta da nećemo program bazirati samo na događanjima u planinarskom domu i u njegovoj bližoj okolici, već će sadržaji biti rašireni po cijeloj Park šumi Jankovac pa će tako dio priredbe biti održan kod slapa Skakavac, dio kod same utvrde Klak pa potom kod grobnice Josipa plemenitog Jankovića, oko jankovačkih jezera i slično. Prema dosadašnjim razgovorima, na Jankovac sigurno dolazi 10 viteških udruga iz cijele Hrvatske, a moram reći da pregovaramo i s nekim inozemnim tako da je spektakl zajamčen", izjavio jepredsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlade Grgić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.