Hrvatski radio

Radio Osijek

Najavljena gradnja nastavno - sportske dvorane u Čepinu

09.01.2020.

11:42

Autor: Radio Osijek

fotografija fb Općine Čepin

fotografija fb Općine Čepin

Foto: - / -

"Općina Čepin, konačno će, nakon godina najava i planiranja, krenuti u gradnju sportske dvorane. Dugogodišnja je to želja svih mještana Čepina, a riječ je o ulaganju od gotovo trideset milijuna kuna", rekao je gostujući u "Jedinici" Radio Osijeka zamjenik načelnika Ivan Žeravica.

Nastavno-sportska dvorana Čepin objekt je koji će u jednakim omjerima graditi Osječko - baranjska županija i Općina Čepin, a osim za nastavu tjelesnog odgoja bit će i mjesto gdje će brojne čepinske sportske udruge i klubovi imati svoj prostor. "Dozvola za gradnju datira iz 2014. ili 2015. godine", pojašnjava zamjenik načelnika Žeravica, "pa smo je morali promijeniti i prilagoditi aktualnim standardima. Dogovorili smo sufinanciranje sa Županijom te očekujemo skoro potpisivanje sporazuma što će biti uvod u početak gradnje".

"U prošloj je godini odrađeno je i pokrenuto nekoliko kapitalnih investicija s kojima se nastavlja i u ovoj godini, ali upravo ulaganje u kakvoću života u Čepinu značajno je kako bi se zaustavio trend iseljavanja koji nije obišao ni ovu općinu, ali i potaknuo pozitivni trend povratka. Pokrenut je niz mjera kojima se pomaže roditeljima novorođenčadi, u školovanju djece i studenata, nagrađivanju najboljih osnovaca, opremanju za školui prijevozu.

"Od demografskih mjera izdvajamo 200 kuna po djetetu za troje i više djece, što je nekih milijun i dvije stotine tisuća kuna godišnje, a to djeca dobivaju do završetka školovanja", kaže Žeravica.

Energetska obnova objekata, poduzetnička zona, biciklističke staze kroz Urbanu aglomeraciju Osijek, reciklažno dvorište, Trg branitelja u Čepinskim Martincima i mnoštvo manjih projekata, od dizala za invalide, te rekonstrukcija Krbavske ulice, rekonstrukcija Policijske postaje u Čepinu - neki su od nnajvažnijih  projekata koje planiraju ostvariti u novoj godini.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.