Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolja poduzetnička ideja 2016.

18.01.2017.

13:13

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 31 prijave,13-ero s najvećim brojem bodova primilo je za poduzetničke ideje diplome i 36.500 kuna. Nije puno, ali je poticaj za uključivanje mladih u proizvodni ciklus malog i srednjeg poduzetništva.

Projekt i natječaj Najbolja poduzetnička ideja traje 10 godina i do sada je podijeljena ukupno milijun i 141 tisuća kuna. Dodjeljujući priznanja najboljima, župan osječko- baranjski Vladimir Šišljagić istaknuo je kako to nije puno novaca, ali pokazuje skrb za mlade, kojima je to motivacija za budući rad. Pozvao ih je da se i dalje javljaju na poziv i da prezentiraju svoju ideju koja onda treba zaživjeti u poslovnom svijetu. Među dobitnicima je i Ines Hocenski s 3D promotivnim skulpturama koje trebaju pomoći u promoviranju turizma Grada Osijeka. Cilj je pojedinim institucijama i neprofitnim ustanovama ponuditi mogućnost da na 3D printeru  izrade osječke znamenitosti, što je svakako naprednije i modernije predstavljanje grada- rekla je Hocenski. Prvu nagradu dobio je Damir Šlajs iz Đakova, čija je ideja ušećereni med oblikovati i pakirati u bonbonijere. Projekt Najbolja poduzetnička ideja od samog početka podupiru osječki Cesting, zatim Županijska komora Osijek i Erste banka, koji su za to primili zahvalnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.