Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolja vina iz Osječko-baranjske županije

27.05.2015.

15:00

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz svih četiriju vinogorja Osječko-baranjske županije stiže prvorazredan turistički proizvod. Da bi domaća vina bila prepoznata izvan granica Hrvatske te privukla turiste, moraju imati ocjenu kvalitete.

U okviru  Dana vina i turizma održano je sedmo ocjenjivanje vina Osječko-baranjske županije, te po prvi puta Nacionalno ocjenjivanje crnih vina. Na svečanosti u Osječko-baranskoj županiji proglašeni su najbolji među vinarima koji su sudjelovali na ovogodišnjoj manifestaciji.

Zlatne dukate i ostala priznanja uručio im je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Na sudjelovanju je osječko-baranjskim vinarima zahvalio i direktor županijske Turističke zajednice Antonio Sobol, te pročelnica županijskog Odjela za poljoprivredu Silva Wendling.

 
 "Zlatni dukat" među 70-ak  ocjenjivanih uzoraka vina pripao je tramincu (2012) iz Erdutskih vinograda, te Feravinovoj graševini (ledena berba 2009).
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.