Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji dar za imendan - pomoći drugima

26.12.2018.

23:11

Autor: Vesna Ljubo / HRT

Najbolji dar za imendan - pomoći drugima

Najbolji dar za imendan - pomoći drugima

Foto: - / -

Imendan i rođendan danas slavi Osječanka Štefica Čučak - predsjednica humanitarne udruge "Rijeka ljubavi". Pomaže 340 potrebitih osječkih obitelji kojima osigurava tzv. pakete života, a djecasu za blagdana dobila prigodne darove.

Iako je u mirovini, gospođa Štefica ne posustaje. I neće, dok se, kaže, broj potrebitih o kojima vodi brigu ne prepolovi.

"Kad bi mogla stavit ključ u bravu" onda bi bila još sretnija jer bi onda znala da više gladnih u našem gradu nema“, ističe Štefica Čučak

Ova vitalna 80-godišnjakinja volonterske sate i ne broji, a vjerojatno ih je tisuće na godinu. Potrebiti su joj na prvom mjestu, ali i donatori, koje uvijek primi, bez obzira na vrijednost koju poklanjaju.

"Uvijek sam bila spremna bez obzira na vrijeme, sat da to prihvatim, jer znam -  ma jedno ulje, jedan šećer će donijeti radost u jednu obitelj“, govori gospođa Čučak.

Djeca, za koju uvijek ima osmijeh i lijepu riječ, pa i čokoladu, obožavaju je. "Teta Štefica? Pa ona je jako dobra i pomaže siromašnima“, rekao je Dominik Dolušić.

Djeca je moja vole jako, kćer odmah potrči pred nju i ljubi je i grli“, govori Svjetlana Ožbolt.

"Brine se za uskrsne blagdane, božićne blagdane, majčin dan, stvarno nam znači, kao druga majka“, ističe Vesna Boroš.

"Najljepše je kada majka obriše suze, kada vidite dijete sretno i zadovoljno. To je za mene jedno jako veliko bogatstvo“, istaknula je Čučak. 

Najbolji dar za imendan za nju je pomoći drugima. Zato i ove blagdane provodi pripremajući donacije. Iz udruge "Rijeka ljubavi" koju vodi već je otišlo 300 paketića djeci, a još će ih toliko podijeliti u subotu.

"Uvijek govorim da sam ja u Lijepoj našoj duhovno najbogatija, i to me ispunjava i to mi daje snagu“, rekla je Čučak.

A zahvaljujući njezinoj snazi i predanosti, "Rijeka ljubavi" i dalje teče i u nju se slijevaju donacije, posebice za blagdane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.