Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji fiš kuha se u Tvrđi

07.04.2023.

14:25

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

podjela fiša u Tvrđi

podjela fiša u Tvrđi

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Grad Osijek i ove je godine organizirao tradicionalnu podjelu fiša u osječkoj Tvrđi. Osigurano je 2000 porcija, a zbog hladnog i kišovitog vremena, postavljene su i nadstrešnice. Vremenu usprkos, okupio se veliki broj građana, a fiš su dijelili osječki gradonačelnik Ivan Radić, dogradonačelnici, pročelnici i direktori gradskih tvrki.

Gradonačelnik Radić istaknuo je da je vrijeme blagdana - vrijeme kada iskazujemo svoju brigu za bližnje. "Grad Osijek i ove je godine osigirao uskrsnice za umirovljenike i potrebite, a osmislili smo i višednevni uskrsni program koji će okupiti građane uz prigodne sadržaje", rekao je gradonačelnik Radić te čestitao sugrađanima nadolazeći blagdan.

Fiš su i ove godine kuhali Majstori kotlića Slavonije i Baranje, a jedan od njih, Branko Burča, rekao je u programu Radio Osijeka kako Majstori kotlića fiš za Osječane kuhaju već 30 godina te da posebnog recepta nema: važna je dobra riba, kvalitetna paprika i, naravno, ljubav. Građani su zadovoljni i kvalitetom obroka kao i mogućnošću okupljanja uz kotlić na velike blagdane.

podjela fiša u Tvrđi

podjela fiša u Tvrđi

Foto: Amoreta Bajto / HRT

podjela fiša u Tvrđi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.