Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji ja-prevencija ovisnosti

15.12.2022.

15:07

Autor: HRT Radio Osijek

CNZD

CNZD

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

"Najbolji ja - sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti" projekt je osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Dkolektiva koji je u tri godine provedbe okupio 36 volontera mentora i više od 80 djece iz rizičnog socijalnog okruženja ili s problemima u ponašanju. 

U ovoj, zadnjoj godini provedbe, održano je 110 susreta volontera i mentora, a najvažnija preventivna aktivnost bila je kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a uključivanjem u mentorski program postiže se i razvijanje socijalnih vještina i znanja kod djece i mladih te unaprjeđenje znanja o utjecaju i posljedicama sredstava ovisnosti te o zdravom načinu života. Na današnjem predstavljanju rezultata projekta psihologinja Centra Martina Nikolić podsjetila je i da je zadnji dan Mjeseca borbe protiv ovisnosti te upozorila na rastuće ovisnosti o sportskom klađenju, opijatima, internetu... Projekt "Najbolji ja" financiralo je  Ministarstvo zdravstva.


razgovor s M.Nikolić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.