Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji maturanti nagrađeni vozačkim ispitom

30.06.2022.

13:45

Autor: HRT Radio Osijek

Grad Osijek nagradio najbolje maturante vozačkim dozvolama

Grad Osijek nagradio najbolje maturante vozačkim dozvolama

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Gradonačelnik Ivan Radić nagradio je danas najbolje maturante s osječkog područja s vaučerom za polaganje vozačkog ispita. Novi je to projekt Grada Osijeka za koji je iz gradskog proračuna izdvojeno 375 tisuća kuna. 

Ukupno je 50 maturanata nagrađeno sa 7,500 kuna koje mogu iskoristiti u bilo kojoj autoškoli registriranoj na području Osijeka. Kako je poručio gradonačelnik Radić Grad Osijek će uvijek podupirati i nagrađivati izvrsnost „Velika većina njih će i nastaviti svoje školovanje na osječkom sveučilištu te ćemo ih i tu pratiti preko našeg programa stipendiranja studenata. Nadam se kako ćemo na ovaj način potaknuti i buduće maturante da budu što bolji i uspješniji tijekom školovanja, kako bi imali što bolji i što ljepši grad” poručio je Radić.


Ukupno je nagrađeno 50 najuspješnijih maturanata

Ukupno je nagrađeno 50 najuspješnijih maturanata

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

U ime nagrađenih zahvalio se maturant Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Marko Zirojević. „Ovo je nevjerojatno rasterećenje za roditeljski proračun i nevjerojatna čast. Neopisivo je biti dobitnik ovakve geste. I dalje smo bez riječi svi. Vjerojatno odmah nakon škole ne bih išao na vozački tako da je ovo masovno promijenilo sve planove koje smo imali i iznimno sam zahvalan.“ istaknuo je Marko.


Iako su ove godine na ovaj način nagrađeni maturanti od sljedeće će najvjerojatnije biti nagrađeni učenici trećih razreda srednjih škola. Razlog je činjenica što su neki maturanti, koji bi se možda našli u konkurenciji za ovu nagradu, već prije izbora navršili 18 godina te položili vozački ispit.


Maturanti Marko Zirojević, Tea Zekić i Ivan Horak:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.