Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji orači Sklizović i Mojzeš

16.07.2022.

17:10

Autor: Radio Osijek

Županijsko natjecanje orača

Županijsko natjecanje orača

Foto: HRT / Radio Osijek

Najbolji su orači Osječko-baranjske županije Mihael Sklizović iz Rakitovice u kategoriji pluga ravnjaka i Stjepan Mojzeš iz Podgorača u kategoriji pluga premetnjaka. Sedamnaesto Županijsko natjecanje orača okupilo je 11 orača, a održano je na OPG-u Tomislava Leke kod Čepina.

Najbolji će predstavljati Osječko-baranjsku županiju na državnom natjecanju u listopadu u Prelogu. Revijalno je na županijskom natjecanju nastupio orač Zrinko Miličić iz Radikovaca koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju u Republici Irskoj u rujnu ove godine. 

Na manifestaciji su prezentirani poljoprivredni strojevi te proizvodi sjemenskih kuća i OPG-ova. Natjecanje su organizirali Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Osječko-baranjska županija, Hrvatska udruga za organizaciju orača, županijska Udruga natjecatelja u oranju i Općina Čepin.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.