Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji skater - Martin Atanasov

18.06.2022.

08:45

Autor: HRT/Radio Osijek

skate PC XXIII.

skate PC XXIII.

Foto: Marin Stupar / -

Sportska atmosfera i glazbena groznica su unatoč kratkotrajnoj kiši zavladali Osijekom drugog dana 23. Pannonian Challengea, a titulu najboljeg skatera ponio je Martin Atanasov. 

U prostoru dvorišta Kazamata među brojnim DJ-ima nastupala je i Osječanka DJ Insolate koja je posebno oduševila domaćine Odličan početak vikenda u Osijeku je najavio drugi natjecateljski dan Pannonian Challengea kad su na skate park na lijevoj obali Drave izašli skateri. Već od samog jutra sportaši su usavršavali svoje trikove i dobrano se zagrijavali za veliku završnicu koja je uslijedila poslijepodne - uz malu odgodu od sat vremena, koliko je trebalo vrijednim volonterima da osuše poligone. Koliko Osječani žive Pannonian Challenge te kolika su motivacija svim ekstremnim sportašima pokazuju iz godine u godinu bodreći ih s tribina, neovisno o vremenskim uvjetima koji često znaju biti neumoljivi - baš kao jučer. Sportaši im to vraćaju na najbolji mogući način pripremajući za svako izdanje festivala sve atraktivnije izvedbe.

U petak je natjecanje u SKATE disciplini bilo organizirano u dvije kategorije - Amateur i Pro. Među natjecateljima u Amateur disciplini slavio je Luka Kostic iz Njemačke, kojem se kao drugoplasirani na postolju pridružio Mađar - Kristóf Szalai, a treći je bio Fanni Konda, također iz Mađarske. U kasnim popodnevnim satima na beton su izašli natjecatelji u Pro kategoriji, a kako je to ujedno bio i početak vikenda za sve one koji su dotad bili na poslu ili u školi, tako je atmosfera postala potpuno usijana.

Nošeni pozitivnom energijom, mjesta u top tri izborili su Martin Atanasov iz Bugarske kao pobjednik kategorije, Niko Feratović iz Švicarske kao drugoplasirani, a Bruno Vranić iz Hrvatske je bio treći.

"Osjećam se izvrsno i imali smo zanimljiv i dobar dan. Očekivao sam pobjedu. Treniram od svoje 7 godine, a sada imam 18. Ostalima bih preporučio da se zabavljaju i ne uspoređuju se s drugima, nego da daju najbolje od sebe" - izjavio je Martin Atanasov.

Svi oni koji se nisu dovoljno opustili gledajući sportski dio natjecanja, to su definitivno učinili u dvorištu Kazamata gdje je vladala prava glazbena groznica. Program uz DJ-eve je počeo još u skate parku, a za početno zagrijavanje uz taktove housea i funka bila je zadužena DJ Marushka. Program se potom od 23 sata nastavio uz elektronski dio za koji je bio zadužen Hush!, a vrhunsku atmosferu dodatno su zakuhali Španjolac Tensal baš kao i DJ Phrasal, dok je kulminacija glazbene večeri bio nastup Osječanke DJ Insolate, na svjetskom nivou prepoznate glazbenice i producentice.

 Petak je tako završio uz ples, smijeh, zabavu i druženje što je savršen intro za današnja događanja na skate parku. A subota je, znaju to svi vjerni obožavatelji Pannonian Challengea dan kad na užareni beton izlaze BMX-aši. Nakon što je prošle godine po prvi puta zasjeo na vrh postolja na Pannonian Challengeu, Varaždinac Marin Ranteš se danas još jednom vraća u Osijek, grad koji zove svojim drugim domom, i naravno ima savršeno jasan cilj - ponoviti prošlogodišnji uspjeh. No i ostali BMX natjecatelji željni su dokazivanja i pobjede pa će tako put do postolja tražiti Declan Brooks, Britanac koji je prošle godine osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a može se pohvaliti i dobrim rezultatima u osječkom skate parku. Tradicionalno jaku konkurenciju u BMX Freestyleu će upotpuniti i član francuske reprezentacije, Istvan Caillet, kao i Jaka Remec, perspektivni 17-godišnjak iz Slovenije. Iz Ujedinjenog Kraljevstva stiže Kieran Reilly, mladi i eksplozivni BMX vozač čija je specijalnost trostruki salto unazad što će osječkoj publici zasigurno biti posebna atrakcija za gledanje, jer je i prošle godine uvjerljivo osvojio titulu za najbolji trik.Galerija
XXIII: Pannonian Challenge, Foto: Marin Stupar/-
PC XXIII., Foto: Marin Stupar/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.