Hrvatski radio

Radio Osijek

Najčitateljica GISKO-a s 238 pročitanih knjiga je Anica Buljan

01.03.2018.

14:54

Autor: Neven Knežević

foto: radio Osijek

foto: radio Osijek

Foto: - / -

I ove godine Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku, posudbeni odjel za odrasle, dodijelio je priznanje "Najčitatelj" kojemu je svrha promicanje knjige i kulture čitanja. Najčitateljica je Anica Buljan koja je u prošloj godini pročitala 238 knjiga različitih žanrova

Još se jednom pokazalo da je knjiga najbolji čovjekov prijatelj. Članici posudbenog odjela Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku Anici Buljan to svakako jest, jer kako je rekla "s knjigama se družim cijeli dan, već godinama". Plaketu je najčitateljici predala osječka književnica Ivana Šojat napominjući da joj drago čuti "da su Osječani čitači odani knjižnici", a sebe je ukorila da posljednje vrijeme nije uzoran čitatelj beletristike, jer je više izučavala povijesnu građu o Otomanskom carstvu za svoju novu knjigu. Najčitateljicu Anicu Buljan GISKO je darivao i knjigama, a govoreći o novim tehnologijama ravnateljica Dubravka Pađen Farkaš rekla je da one nisu konkurencija knjizi, nego samo dobra nadopuna. GISKO trenutačno ima 12 tisuća korisnika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.