Hrvatski radio

Radio Osijek

Najljepši je osječki Advent!

13.01.2022.

08:26

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Panoramski kotač Osijek

Panoramski kotač Osijek

Foto: Davor Lončarić / HRT

Advent u Osijeku proglašen je najljepšim Adventom u Hrvatskoj na natjecanju koje je 4. prosinca pokrenuo portal Gradonačelnik.hr. 

Osijek je vodio od početka, dobivao najviše "lajkova" na Facebooku, a do zaključenja natjecanja u mrtvoj se utrci borio s Varaždinom. Sudjelovalo je 36 gradova i 8 općina. Osijek je pobijedio s 27.225 glasova, a drugi je varaždinski advent s 25.798. Treće mjesto zauzeo je Advent u Vinkovcima, a slijedi onaj u Slavonskome Brodu.

"Ljudi dragi, gotovo je, hvala vam svima na lajkovima, sherovima i pozitivnim komentarima, ovo je stvarno bila luda i nezaboravna utrka! Još jednom čestitke svima koji su sudjelovali, uskoro javljamo pobjednike!", napisali su s portala Gradonačelnik.hr da bi malo kasnije dodali kako je "pobjednik izbora za NAJBOLJI ADVENT U HRVATSKOJ Advent u Osijeku. Bila je nevjerojatno napeta i neizvjesna borba i duel između Osijeka i Advent u Varaždinu, situacija se mijenjala iz sata u sat, no u samoj završnici lajkovi su ipak presudili u korist Osijeka. Čestitamo i jednima i drugima, kao i svim ostalim sudionicima izbora, na prekrasnim adventima i fantastičnim kampanjama kojima su potaknuli nevjerojatan angažman i podršku, te ostvarili fenomenalan doseg i vidljivost svojih advenata, no o svemu tome opširnije i detaljnije ujutro".

Osijek je pobijedio zahvaljujući brojnim glasovima građana, Osječana i njihovih prijatelja, a očekuje se kako će ovo biti motivacija Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i gradskoj Turističkoj zajednici da nastave sa započetim projektima te da u budućnosti osječki Advent bude prepoznat i kao turistički proizvod od kojeg mnogi mogu imati koristi.  


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.