Hrvatski radio

Radio Osijek

„Najljepši školski vrtovi” - među nagrađenima škole iz Draža i Lipika

11.03.2022.

21:55

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Dodjela nagrada - Najljepši školski vrtovi 2021.

Dodjela nagrada - Najljepši školski vrtovi 2021.

Foto: HRT / HRT

Zlatnu povelju HRT-a za najljepše školske vrtove dobila je Osnovna škola Sirač, a ostale nagrade odlaze u Krapinu, Lipik, Draž i Golu.

Tradicionalna dodjela održala se večeras u televizijskom studiju 'Anton Marti' HRT-a, snimka će biti prikazana u nedjelju, 20. ožujka, u 14:30 na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV2). 

Ekološko obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije 'Najljepši školski vrtovi' ušao je u 28. godinu održavanja, a HRT ga provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt osvojila je Osnovna škola Sirač, a najljepši je vrtić u Hrvatskoj vrtić Sunčica iz Krapine. 

Nagradu za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobila je OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica , a Zelenu povelju Fonda za energetsku učinkovitost osvojila je OŠ iz Lipika. 

Nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj otišla je u Baranju, u OŠ Draž.


Dodijeljena je i nagrada za najljepšu područnu školu, a ove je godine to OŠ Gola - Područna škola Otočka.

Ujedno je i otvoren natječaj za tekuću godinu. Prijave se mogu slati do Dana planeta Zemlje 22. travnja, na mail najljepsi.vrtovi@hrt.hr, a osim osnovnih škola i vrtića mogu se javiti i srednje škole, učenički domovi, centri za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, domovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Voditeljica projekta je dugogodišnja novinarka i urednica na HTV-u Đurđica Čočić, redateljica Vesna Švec Hercigonja, a producent Robert Flojhar.

Galerija
Nagrada u rukama predstavnika OŠ Lipik, Foto: OŠ Lipik/-
Nagrađena OŠ Draž, Foto: Radio Baranja/-Najljepši školski vrtovi - nagrada za OŠ Draž, Foto: HRT/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.