Hrvatski radio

Radio Osijek

Najmlađi osnovci ponovno u školskim klupama

25.05.2020.

11:52

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Učenici razredne nastave ponovno mogu u školu. Popuštanjem epidemioloških mjera roditelji učenika nižih razreda mogli su odlučiti hoće li svoje dijete poslati u školu ili će ono nastavu i dalje pratiti nastavu na daljinu putem interneta. Većina roditelja odlučila je poslati djecu u školu

Čak oko 90 posto roditelja u pet slavonskih županija odlučilo je danas djecu poslati u školu. Postotak koji je mnoge iznenadio, no to je i dokaz da roditelji vjeruju da opasnosti od korona virusa za njihovu djecu nema. Škole u slavonskim županijama spremno su prihvatile učenike i odgovorile na zahtjeve epidemiološke službe da razmak između učenika mora biti metar i pol, da se redovito moraju prati i dezinficirati ruke, smanjiti kontakt učenika s drugim razrednim odjelima, te u zajedničkim prostorima organizirati boravak po skupinama. Upravo je upoznavanje s obvezama tehničke naravi bila i prva zadaća učitelja kako bi se učenici na samom početku polaska u školu nakon dvomjesečne pauze još jednom upoznali s epidemiološkim pravilima u školi. Ono što je prevagnulo da većina roditelja ipak pošalje svoje dijete u školu je socijalizacija i emoconalni razvoj koji se lakše ostvaruju u neposrednom kontaktu nego putem online nastave. Pri odluci kako će dijete nastaviti pratiti nastavu pomogli su i djelatnici škole koji su roditeljima djece s zdravstvenim poteškoćama savjetovali da ipak dijete ostave kod kuće. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.