Hrvatski radio

Radio Osijek

Najmoderniji CT za što bolju pretragu i dijagnostiku

31.12.2020.

09:24

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: KBC Osijek

Foto: KBC Osijek

Foto: - / -

Klinički bolnički centar Osijek nastavlja s modernizacijom i opremanjem Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, gdje je instaliran treći CT uređaj koji je na raspolaganju KBC-u. Riječ je o najmodernijem MSCT 256 slojnom uređaju koji će omogućiti uvođenje novih pretraga.

"Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju jedan je od rijetkih u Republici Hrvatskoj koji ima svoju jedinicu poluintenzivnog liječenja u kojoj se postoperativno skrbimo za pacijente nakon dijagnostičko-terapijskih angio zahvata, ERCP-a te svih drugih dijagnostičkih pretraga kojima je potrebna opća anestezija. Kao vrhunac za kraj 2020. godine instaliran je najmoderniji MSCT 256 - slojni uređaj. To je sada treći CT uređaj na raspolaganju KBC-u Osijek, uz dva postojeća 128 - slojna MSCT uređaja koji će nam omogućiti uvođenje novih pretraga, izvođenje CT koronarografije te pokretanje niskodoznih CT pretraga kao i provođenje Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja raka pluća koje je pokrenulo Ministarstvo zdravstva. Podsjetimo, 2016. KBC Osijek imao je samo jedan, osam godina star 16 - slojni MSCT uređaj.
KBC Osijek je predan u kontinuiranom napretku i podizanju kvalitete pružene skrbi našim pacijentima, a uz sve trenutne nedaće istim tempom planiramo daljnji razvoj i u nadolazećim godinama", priopćeno je na mrežnim stranicama osječkog KBC-a.
Foto: KBC Osijek

Foto: KBC Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.