Hrvatski radio

Radio Osijek

Najsuvremeniji MSCT uređaj u Požegi

21.10.2021.

12:19

Autor: Željka Bačić

Požega.eu.portal

Požega.eu.portal

Foto: - / -

Opća županijska bolnica u Požegi primila je danas najnoviji MSCT uređaj, trenutačno najsuvremeniji u Slavoniji, za otkrivanje svih vrsta tumora u najranijoj fazi. Vrijednost mu je gotovo 5 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Bolnice dr. sc. Ivana Vukoje, uređaj omogućuje čak 60 posto niže zračenje, daje  20 slika u sekundi, čime su povećane dijagnostičke metode. Uz rano otkrivanje plućnih oboljenja, MSCT uređaj točnije definira raširenost bolesti  kod onkoloških pacijenata, nudi CT kolonografiju za snimanje debelog crijeva   i CT koronografiju za snimanje krvnih žila. Edukacija za rad na uređaju počinje 15. studenog. Županica požeško - slavonska Antonija Jozić izrazila je zadovoljstvo onim što će uređaj pružiti  građanima ove Županije, ali i svih drugih u Slavoniji. Zahvalila se hrvatskoj Vladi što je prepoznala  potrebe Opće županijske bolnice Požega kako bi se poboljšala zdravstvena skrb  stanovnika Slavonije i Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.