Hrvatski radio

Radio Osijek

Najuspješnija IT tvrtka u Vukovaru i dalje se širi

23.01.2019.

14:35

Autor: Neven Knežević

Najuspješnija IT tvrtka u Vukovaru i dalje se širi

Najuspješnija IT tvrtka u Vukovaru i dalje se širi

Foto: - / -

Prije sedam godina Vukovarac Saša Salamon osnovao je tvrtku Code Consulting u području informacijskih tehnologija. Svake godine tvrtka bilježi rast tako da je i dobitnica Zlatne kune. Zapošljava 45 uglavnom mladih, a gotovo u cijelosti okrenuti su poslovanju s inozemstvom

Tvrtka Code Consulting najuspješnija je vukovarska tvrtka u području informacijskih tehnologija. Prema riječima direktora Saše Salamona svake godine povećavaju prihod za tridesetak posto, a dobre rezultate potvrđuje i činjenica da su prema podacima revizorske kuće Deloitte svrstani u 500 tvrtki s najbržim rastom na području Europe, Bliskog istoka i sjeverne Afrike. Od 45 zaposlenih polovica ima ugovor na neodređeno vrijeme, a stipendiranjem studentana surađuju s osječkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva i informacijskih tehnologija. Tvrtku je posjetio gradonačelnik Ivan Penava i razgovarao o oblicima pomoći tvrtki. U prvom redu Grad će nastojati osigurati smještaj zaposlenika izvan Vukovara u gradskim stanovima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.