Hrvatski radio

Radio Osijek

Najvažnije je zaustaviti iseljavanje

22.12.2016.

13:23

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjska županijaje financijski stabilna unatoč dugotrajnoj krizi i složenim uvjetima poslovanja. Veći izvoz i prihod te manja nezaposlenost temelj su nadi da će nam u 2017. godini biti bolje, rekao je čestitajući blagdane na tradicionalnom predbožićnom domjenku župan Vladimir Šišljagić.

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana župan Vladimir Šišljagić predstavnicima javnog i političkog života, gospodarstvenicima i predstavnicima društvenih djelatnosti zahvalio je na suradnji: "U 2017. godini želim da se suradnja nastavi jer je preduvjet razvoja. Vjerujem da će se vrlo brzo provesti potrebne reforme, otvoriti investicije, pogoni, radna mjesta, smanjiti nezaposlenost, povećati plaće i na taj način smanjiti zabrinjavajuće iseljavanje."  Šišljagić je podsjetio da se, prema statističkim podacima, broj građana Županije u posljednjih deset godina smanjio za 25 tisuća, a procjenjuje se da ih se u zdanje četiri godine iselilo još 15 tisuća. Među najzačajnijim događajima u godini na izmaku ocjenjuje izvanredne izbore. "Politika mora biti stabilna.Kada je ona stabilna,lakše se pristupa reformama. Sada imamo Vladu koja daje nadu da će ono o čemu se dugo priča biti i učnjeno. Reforme u javnoj upravi i poreznom sustavu nužne su za oporavak gospodarstva, poljoprivrede", rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.