Hrvatski radio

Radio Osijek

Najveća ovogodišnja zapljena droge u Osječko - baranjskoj županiji

21.09.2016.

13:01

Autor: HINA/Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što mu je u domu na valpovačkom području pronašla više od sedam kilograma marihuane, koju je uzgajao radi daljnje preprodaje, osječko-baranjska policija privela je 52-godišnjaka i izvijestila kako je riječ o najvećoj ovogodišnjoj zapljeni u ovoj županiji.

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta ove Policijske uprave Renato Vince u srijedu je na konferenciji za novinare kazao kako je pretražena obiteljska kuća osumnjičenika, te još jedna kuća koju je koristio. Pronađeno je više od sedam kilograma marihuane, desetak sadnica visine od 70 do 190 centimetara, devet grama hašiša, dvije puške M-48 i preko 400 komada raznih vrsta streljiva. Osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog proizvodnje droge radi daljnje prodaje, omogućavanja korištenja droge drugim osobama te nedozvoljenog posjedovanja oružja. Po završetku istrage bit će priveden u osječko Općinsko državno odvjetništvo na ispitivanje i daljnji postupak.Vince je izvijestio kako je ove godine dosad zabilježen 141 prekršaj zlouporabe opojnih droga, što je značajan porast u odnosu na prošlu godinu. Policija je obavila oko 200 zapljena, što je također u porastu, a kriminalističkim istraživanjima bilo je obuhvaćeno više od 200 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.