Hrvatski radio

Radio Osijek

Najveća slavonska IT konferencija KulenDayz

06.09.2019.

13:27

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Trodnevna informatička konferencija KulenDayz, koja se održava 11. godinu zaredom, počela je u petak u Osijeku. Ove godine okupila je više od 700 developera, IT profesionalaca i projektnih menadžera iz zemlje i svijeta.

Koncept KulenDayza ostao je i ove godine prepoznatljiv s 10 smjerova, 10 treninga te 70 predavanja, a kako ističe direktor i začetnik konferencije Bernard Katić, teme koje su pokrivene uključuju napredni razvoj aplikacija, cloud tehnologije, baze podataka, dizajn, igre, IT Pro te iznimno popularni projektni menadžment: "Cijeli koncept KulenDayza je bio takav da želimo raditi cijelu konferenciju pod našim motom slow down. Znači da mi radimo visokotehnološke teme i visokotehnološka predavanja ali u opuštenom tonu, tako da ljudi kada dođu ovdje da uz taj tehnički sadržaj dobiju i puno netehničkog sadržaja. Znači da dobiju više nekakvog druženja, radnih kontakata i da ponesu s ove konferencije, ne samo dobra znanja, nego i dobre uspomene i dobra prijateljstva."

Da su u programu sve vrhunski i aktualni sadržaji, da ima za svakoga ponešto, potvrđuju i stručni predavači. Jedan od njih je predstavnik tvrtke NT Consulting Nenad Trajkovski koji je održao predavanje o tvrtkama u kriznim razdobljima: "Ono što ja želim ukazati ovdje je kako se rješavaju problemi na projektima koji zapadnu te probleme, zašto zapadnu i koji su načini naravno rješavanja", rekao je Trajkovski, dok je predstavnik SIS Company iz Sarajeva Omar Kudović dodao: "Trenutno radimo trening kompletan za sharepoint, za exchange, zatim za moderno i sigurno okruženje koji koriste servise iz clouda."

Ove je godine kroz KulenDayz potvrđena i suradnja osječkog IT sektora s Akademijom za umjetnost i kulturu, potvrdila je voditeljica Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Ivana Bestvina Bukvić: "Akademija za umjetnost i kulturu Osijeku prepoznaje potrebe tržišta rada IT sektora, budući da se naši studenti zapošljavaju u tom sektoru. Mi nastojimo u okviru naših studijskih programa, nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, primijeniti što više ustvari stručnih sadržaja."

Nakon predavanja u subotu je planiran party u Kazamatu, a u nedjelju i team building u prirodi. Glavni organizatori KulenDayza su: MsCommunity, Osijek Software City, Project Management Institute Hrvatska, Poduzetnički inkubator BIOS, Sveučilište u Osijeku i Akademija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.