Hrvatski radio

Radio Osijek

Najveću neto dobit u 2021. ostvarili poduzetnici Zagreba, Splita i Osijeka

15.09.2022.

16:30

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock / -

Poduzetnici iz Zagreba, Splita i Osijeka ostvarili su najveću konsolidiranu neto dobit prošle godine, pokazuje analiza koju je objavila Financijska agencija (Fina). Među prvih deset gradova prema kriteriju neto dobiti nalazi se i Vukovar, koji je na devetom mjestu

Konsolidirana neto dobit poduzetnika u top 10 gradova lani je iznosila 31,3 milijarde kuna, dok je konsolidirana neto dobit svih poduzetnika u Hrvatskoj bila 44,8 milijardi kuna.

U navedenih top deset gradova lani je bilo 75.432 poduzetnika, a zapošljavali su 537.030 radnika.


Zagrebački poduzetnici, njih 47.956 s 370.821 zaposlenim, ostvarili su najveću neto dobit u iznosu od 23,6 milijardi kuna, što je udio od 75,5 posto u neto dobiti poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 spomenutih gradova.

Slijede poduzetnici Splita koji su u 2021. ostvarili konsolidiranu neto dobit od 1,4 milijarde kuna te poduzetnici iz Osijeka s dobiti od 1,14 milijarde kuna.

Na četvrtom mjestu liste top deset gradova prema kriteriju neto dobiti su poduzetnici Rijeke koji su ostvarili neto dobit od 1,1 milijarde kuna, dok su poduzetnici Karlovca na petom mjestu s 758,8 milijuna kuna neto dobiti. Na šestom mjestu su poduzetnici Varaždina s 716,5 milijuna kuna neto dobiti, sedmo mjesto zauzeli su poduzetnici Poreča s 655,9 milijuna kuna neto dobiti, a osmo mjesto poduzetnici Zadra koji su lani ostvarili 636,3 milijuna kuna neto dobiti.

Na začelju liste se nalaze poduzetnici Vukovara s 629,96 milijuna kuna neto dobiti te su zauzeli deveto mjesto, dok su na desetom mjestu poduzetnici Velike Gorice s neto dobiti od 601,97 milijuna kuna.

Dobrim rezultatima na razini Zagreba najviše je doprinijela Ina, navode iz Fine.

Rezultatima Splita najviše je pridonijela tvrtka Tommy, Osijeka tvrtka Amplitudo (vlasnik Portanove), a rezultatima Vukovara Prvo plinarsko društvo (PPD). 

Dobrim rezultatima na razini Osijeka pridonijela je tvrtka Amplitudo (vlasnik Portanove)

Dobrim rezultatima na razini Osijeka pridonijela je tvrtka Amplitudo (vlasnik Portanove)

Foto: Screenshot / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.