Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon 29 godina kaznena prijava za ratni zločin u Dardi

21.01.2021.

09:19

Autor: Radio Osijek/TM

Nakon 29 godina kaznena prijava za ratni zločin u Dardi

Nakon 29 godina kaznena prijava za ratni zločin u Dardi

Foto: - / -

Policija je protiv 73-godišnjaka, koji je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima RH, podnijela kaznenu prijavu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Muškarca se sumnjiči da je 1992. godine u Dardi vatrenim oružjem usmrtio tada 53-godišnjeg civila.

U priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske stoji:
"Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku i Sigurnosno-obavještajnom agencijom, proveli su kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 73-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 73-godišnjak u mjesecu ožujku 1992. godine, kao pripadnik teritorijalne obrane Darda, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta Darda te, na ulici u Dardi, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio civila, tada 53-godišnjeg hrvatskog državljanina.
Protiv osumnjičenog 73-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.
Osumnjičeni je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.