Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon bicikala, Vinkovci dobili i sustav javnih romobila

13.04.2022.

18:03

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Nakon bicikala, Vinkovci dobili i sustav javnih romobila

Nakon bicikala, Vinkovci dobili i sustav javnih romobila

Foto: Grad Vinkovci / -

 Nakon sustava javnih bicikala, Vinkovci su, kao tek četvrti grad u Hrvatskoj, dobili i sustav od 150 javnih romobila koje građani mogu unajmiti na 14 mjesta u gradu.

"Ovo je odlična stvar koja će, vjerujem, biti dobro prihvaćena i u našem gradu. Apelirao bih na građane koji će koristiti romobile da budu oprezni u odnosu na pješake i ostale sudionike u prometu te savjetujem svima da isprobaju ovakav tip prijevoza i uživaju u vožnji, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić, koji se i sam provozao na romobilu.

Po riječima Ivana Begovića, menadžera zaduženog za mikromobilnost Bolta za Hrvatsku i Sloveniju, Bolt više od osam godina razvija usluge kojima unaprjeđuje kvalitetu života i potiče održiv i ekološki prihvatljiv te ekonomičan način gradskog prijevoza.

"Jedan od njih su i naši prepoznatljivi zeleni romobili kojima pridonosimo stvaranju gradova za ljude, a ne za automobile", rekao je Begović.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić podsjetio je kako su gradske vlasti u partnerstvu s Boltom pokrenule inicijativu Vinkovci eco-friendly city te se tako pridružili obitelji europskih gradova koji kao alternativno prijevozno sredstvo rabe električne romobile.

"Kroz pilot projekt građanima smo osigurali mogućnost korištenja 150 električnih romobila", rekao je Romić i dodao da su tako, nakon Osijeka, postali drugi grad u Slavoniji koji ima i takav načina prijevoza.

Minutu korištenja javnog romobila Vinkovčani će plaćati 75 lipa, što je 45 kuna na sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.