Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon stručne prakse studente želimo zaposliti

07.02.2017.

12:31

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Train the Coach" - trening za poslodavce, članove HUP-a, odnosno mentore kod kojih studenti dolaze na praksu održan je u Regionalnom uredu Hrvatske udruge poslodavaca u Osijeku u sklopu Tjedna Inicijative za mlade.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj , profesionalnim udrugama žena i akademskim institucijama krajem prošle godine  pokrenula Inicijativu privatnog sektora za mlade (Private sector for youth) na nacionalnoj razini ,a po uzoru  na model koji je HUP Osijek zajedno s Ekonomskim fakultetom u Osijeku proveo još 2013. godine. 2016. godine pridružile su im se i druge sastavnice Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, a projekt studentskih stručnih praksi pokazao se iznimno korisnim.  Studenti praksom dobivaju potrebna praktična znanja, a poslodavci mogućnost pronalaska potrebnih budućih kadrova.

U sklopu Tjedna Inicijative za mlade u Osijeku je trening za poslodavce-mentore kod kojih studenti dolaze na praksu održale su konzultantice tvrtke People 1st Jayne Norman i Janet Read iz Velike Britanije.

„Studenti donose svježu misao u tvrtku, bolje prate tehnološke trendove i nakon što shvate kako funkcionira svijet iza fakultetskih zidova poželjni su novi zaposlenici.", zaključili su poslodavci-mentori.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.