Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon svojih zamjenika i Penava pozitivan na koronavirus

12.11.2020.

14:41

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Gredonačelnik Vukovara Ivan Penava pozitivan je na koronavirus, priopćeno je iz njegova ureda. Na testiranje je otišao nakon što je potvrđeno da su zaraženi njegovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček. Jučer je objavljeno da je zbog covida-19 u bolnicu primljen slavonsko-brodski gradonačelnik.

"Nakon što su zamjenici gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček dobili pozitivne rezultate testa na SARS-CoV-2, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je otišao u samoizolaciju čekajući testiranje koje je pokazalo da je i on pozitivan na SARS-CoV-2. Razvio je blaže simptome te se oporavlja na kućnoj njezi u samoizolaciji", stoji u priopćenju.
Ivana Mujkić je na facebooku navela kako je prve simptome osjetila u petak popodne te se od tada nalazi u samoizolaciji. Jučer je dobila pozitivan nalaz. "Dragi prijatelji, upravo je stigao nalaz koji potvrđuje da sam pozitivna na COVID-19. Naime, prve simptome osjetila sam u petak poslijepodne i od tada se nalazim u samoizolaciji. S obzirom da je bio vikend, svojoj liječnici sam se javila u ponedjeljak ujutro, a za testiranje sam narucena tek u utorak. Nalaz koji je potvrdio moje sumnje stigao je danas no kao sto sam vec napomenula u samoizolaciji sam vec punih 5 dana koliko je prošlo od prvih simptoma. Fizički se osjećam dobro i osim blage glavobolje i gubitka osjeta mirisa i okusa nemam drugih simptoma. Pazite na sebe i na svoje bližnje i budite odgovorni", stoji u njezinoj objavi. 
Marijan Pavliček je na Facebooku bio puno jezgrovitiji: "Dragi prijatelji, pozitivan sam na Covid 19. Nalazim se slijedećih deset dana u samoizolaciji. Pazite na se", poručio je.
Na službenim stranicama Slavonskog Broda jučer je objavljeno da je gradonačelnik Mirko Duspara koji se u samoizolaciji nalazi od kraja listopada, pozitivan je na koronavirus te je u ponedjeljak, 9. studenog, hospitaliziran u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević. "Unatoč prisutnim simptomima bolesti gradonačelnik se osjeća dobro te vjeruje u brzi oporavak i povratak radnim obvezama. Gradonačelnik je u samoizolaciji završio 28. listopada budući da je njegovoj supruzi, koja je medicinski djelatnik, istoga dana utvrđeno da je pozitivna na koronavirus", stoji u priopćenju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.