Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon "Učimo zajedno" slijedi novi projekt

28.05.2015.

11:10

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Projektom "Učimo zajedno", vrijednim 3,1 milijun kuna, koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH, uspjeli smo osigurati pomoćnike u nastavi za 61 učenika s teškoćama. Na taj način ova djeca uspješno pohađaju redovitu nastavu. Uz to, uspjeli smo uspostaviti suradnju ključnih dionika na razini županije i zaposliti 61 osobu", istaknula je pomoćnica pročelnice županijkog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, Svjetlana Rauš. Iskustva projekta predstavljena su na današnjem Info danu održanom u Osijeku kao uvod u novi projekt.

Potrebe su mnogo veće, jer u 51 redovitoj osnovnoj školi, čiji je Županija osnivač, evidentirano je 638 djece s teškoćama, kojima je potreban pomoćnik u nastavi. Projektom Učimo zajedno zadovoljni su u udrugama koje se skrbe o djeci s teškoćama. Tako Mira Anić, predsjednica Udruge djece i mladih s poteškoćama Zvono iz Belišća ističe: “Najvažnije je da su djeca dobila asistente, ali važno je i to što se kroz ovaj projekt promovira filozofija inkluzije i jednakih mogućnosti za svu djecu u lokalnoj zajednici.”

“U 51 osnovnoj školi na području Osječko-baranjske županije evidentirano je 638 djece s teškoćama, kojima je potreban pomoćnik u nastavi. Županija nije u mogućnosti osigurati vlastita sredstva za ovu namjenu. No, zahvaljujući projektu Učimo zajedno, osigurana su nam sredstva iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna za financiranje 61 pomoćnika u nastavi u vrijednosti 3,1 milijuna kjuna”, dodao je predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Stjepan Ribić. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.