Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon višemjesečnog oporavka, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u javnosti

19.02.2020.

13:58

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Prvi puta nakon višemjesečnog oporavka od moždanog udara a nedavno i operacije glasnica, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić pojavio se u javnosti i dočekao goste iz Kine- veleposlanicu Erwen Xu, predstavnike tvrtke Xiaomi, osječke tvrtke Bijelić te bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Gradonačelnik Vrkić ispričao se građanim ali kaže da je i do sada on donosio odluke te najavio da će se pojavljivati sve češšće što do sada nije mogao zbog problema s govorom i kretanjem. Zbog bolesti i operacija još uvijek teško hoda, ali funkcija govora mu se oporavila pa će se, izjavio je novinarima, postupno vraćati na posao, a u međuvremenu funkcioniranjem grada koordinira putem zamjenika. Odlučio je dočekati kinesko izlasnstvo jer je zadovoljan najavom uvođenja 5G tehnologije u Osijek i žao mu je, kaže, što su građani sumnjičavi. Zahvalio je kineskim gostima na potporu a Vladi na odluci da upravo Osijek bude  grad s 5G mrežom. Vrkić je primio Erwen Xu, veleposlanicu NR Kinesa suradnicima, Tonyja Chena, generalnog direktora Xiaomi CEE & Nordic & Baltic i Xiaolanga Sua, komercijalnog direktora za Hrvatsku, Austriju i Sloveniju, u pratnji drugog predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića-posebnog savjetnika "Novog Puta svile" te direktora tvrtke Bijelić Co d.o.o. Viktora Bijelića.

gradonačelnik Ivan Vrkić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.