Hrvatski radio

Radio Osijek

Napreduje gradnja gradskih stanova u Opatijskoj ulici

06.11.2020.

09:04

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Radove na izgradnji višestambene zgrade u Opatijskoj ulici na Jugu dva obišao je danas zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota. U izravnom javljanju u program Radio Osijeka dogradonačelnik se osvrnuo i na brojne druge gradske aktualnosti. .

Riječ je o projektu kojim će se u iduće tri godine na području grada Osijeka sagraditi dvije višestambene zgrade, jedna u  Opatijskoj ulici, na Jugu 2, druga u Osječkoj ulici u Tenji. Ukupna vrijednost projekta iznosi 34 milijuna kuna, a Grad Osijek proračunska će sredstva rasporediti u razdoblju od tri godine, 13 milijuna u ovoj godini, 18 milijuna iduće godine te tri milijuna 2022. 

Grad Osijek u svom vlasništvu u ovom trenutku ima 653 gradska stana, a trenutno je na listi za zakup gradskog stana 176 kandidata, pa će se gradnjom ovih dviju zgrada broj na listi čekanja uvelike smanjiti.

Višestambena zgrada u Opatijskoj ulici nalazi se s južne strane trga, na čestici površine od 721 četvornog metra. Sastoji se od 25 stambenih jedinica, deset garsonijera i po pet jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, u skladu s potrebama s liste kandidata. Građevina je nepravilna L-oblika, a ukupna površina stambenog prostora iznosi 1300 četvornih metara. U prizemnom dijelu parterno su uređena parkirališna mjesta, a ostatak je parcele hortikuturno uređen. Svaki će stan imati pripadajuće parkirno mjesto. Vertikalna je komunikacija omogućena stubištem i dizalom, prilagođenim osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Građevina je gotovo nulte kategorije, što se tiče energetke učinkovitosti, što znači da su primijenjene sve propisane mjere u skladu sa zakonom.

Piližota izravno

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.