Hrvatski radio

Radio Osijek

Napustila samoizolaciju nekoliko sati prerano - i zaradila prijavu

30.11.2020.

14:45

Autor: Radio Osijek/TM

Napustila samoizolaciju nekoliko sati prerano - i zaradila prijavu

Napustila samoizolaciju nekoliko sati prerano - i zaradila prijavu

Foto: - / -

Zbog kršenja samoizolacije i napuštanja mjesta prebivališta i teritorija Hrvatske, osječko-baranjska policija prijavit će Državnom inspektoratu 38-godišnju hrvatsku državljanku, izvijestila je u ponedjeljak policija u Osijeku.

Nad 38-godišnjom hrvatskom državljankom, osumnjičenom za kršenje Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, osječko-baranjska policija je provela kriminalističko istraživanje, nakon što je jučer oko 10,15 sati zatečena na graničnom prijelazu Duboševica na izlazu iz Hrvatske u Mađarsku.
Provedenom graničnom kontrolom utvrđeno je da ima mjeru samoizolacije te se nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 19. do 29. studenoga, do ponoći, te je krenula na put napustivši mjesto prebivališta, priopćeno je iz Policijske uprava osječko-baranjske.
Državnom inspektoratu policija je dostavila obavijest o opčinjenom prekršaju dok je 38-godišnjakinji zabranjen izlaz iz Republike Hrvatske, dodaju iz PU.

U redovitom dnevnom izvješću za javnost također se navodi da su tijekom vikenda policijski 
službenici na području Policijske uprave osječko-baranjske obavili 394 provjere ugostiteljskih objekata od kojih 366 samoinicijativnih i 28 provjera u suradnji s djelatnicima inspektorata. Provjerom su utvrdili jedno kršenje radnog vremena ugostiteljskog objekta u kojem su se nalazili gosti nakon radnog vremena. O svemu utvrđenom slijedi obavijest državnom inspektoratu.

"Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Sve sumnje o kršenju mjera možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave", priopćeno je iz policije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.