Hrvatski radio

Radio Osijek

Narodna koalicija pred osječkim BIOS-om

14.08.2016.

14:27

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HNS-a i kandidat s liste Narodne koalicije u 4. Izbornoj jedinici Ivan Vrdoljak i Mirando Mrsić kandidat SDP-a na listi Narodne koalicije u 6. izbornoj jedinici danas su pred poduzetničkim inkubatorom BIOS-om u Osijeku govorili o programu koalicije u gospodarstvu i zapošljavanju.

Vrdoljak nije slučajno odabrao mjesto iz kojeg su krenula brojna uspješne tvrtke koje svoje poslovanje zasnivaju na modernoj tehnologiji i Internetu – osječki Bios. Vrdoljak je istaknuo kako će to biti put kojem će ići Narodna koalicija ako osvoji vlast.  

"2020 godne u Hrvatsko najmanje 2/3 stanovništva mora imati pristup širokopojasnom internetu!"

U Hrvatskoj treba još više podići osobnu potrošnju jer je ona motor rasta tvrdi Vrdoljak stoga obećava još više poreznih rasterećenja slična onima koja je vlada Zorana Milanovića već napravila promjenom poreznih razreda. Pobjedi li Narodna kolicija Vlada će izravno financirati svakog poduzetnika, poboljšati zakon o poticanju investicija, a sve te mjere ukupno morale bi dovesti do toga da Hrvatska postane useljenička a ne iseljenička zemlja. Sve buduće infrastrukturne investicije radile bi se uz pokriće i novcima  europske unije. Slavoncima je obećao sredstva iz državnog proračuna koji bi ih stavili u bolju početnu poziciju, brigu o poljoprivredi, prehrambenoj industriji i kontinentalnom turizmu te ulaganja u tranzitne i logističke centre.

Mirando Mrsić bivši ministar rada i mirovinskog sustava ocijenio je kako su spremni destimulirati ugovore na neodleđeno vrijeme i stimulirati one na neodređeno. Ako osvoje vlast nastavit će sa mjerama stručnog osposobljavanja. Posebnu pozornost posvetit će zapošljavanju žena i socijalnom poduzetništvu, a umirovljenike će zaštititi od siromaštva.

Narodna kolaicija, istaknuo je Mrsić nastavit će sa mjerama stručnog osposobljavanja mladih i projektima cjeloživotnog učenja za zaposlenike koji pred zakonom moraju biti u ravnopravnijem položaju prema poslodavcima.

"Nedopustivo je da se još uvijek uz pozitivne zakone Republike Hrvatske može raditi bez plaće!" – zaključio je Mirando Mrsić

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.