Hrvatski radio

Radio Osijek

Našice slave 791. rođendan i blagdan svetog Antuna

13.06.2020.

16:05

Autor: Željko Kovačević

foto S. Račić

foto S. Račić

Foto: - / -

Misom u crkvi svetog Antuna Padovanskog i procesijom vjernika središtem grada počela je proslava Dana grada Našica koja se nastavila nastupom Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja Dora ispred zgrade Gradskog poglavarstva.

 Ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska položeni su vijenci i zapaljenje svijeće. Vijence su položila izaslanstva Grada Našica na čelu s gradonačelnikom Josipom Miletićem, Osječko – baranjske županije koju je predstavljao osječko baranjski dožupan Goran Ivanović te udruge proizašle iz Domovinskog rata. Vijence su položili i pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić te počasni građanin Našica Vladimir Šeks. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. 

Gradonačelnik Našica Josip Miletić u govoru je istaknuo kako se u posljednje vrijeme u grad i okolicu investiralo više od 500 milijuna kuna te da je to plod odlične suradnju sa županijom te hrvatskom Vladom. Miletić je čestitao svim Našičankama i Našičanima Dan grada uz blagoslov sv. Antuna Padovanskog, a svim Antonijama i Antunima čestitao imendan. Čestitkama se pridružio i zamjenik župana Goran Ivanović rekavši kako Našice iz dana u dan izgledaju sve bolje što je je i jedan od ciljeva županije i župana Ivana Anušića da se svi krajevi županije razvijaju ravnomjerno. Molitvu je predvodio našički župnik i gvardijan fra Zoran Bibić, a mladi našički kantautor Nikola Čeme je otpjevao svoju pjesmu Gradu za rođendan.

Gradonačelnik Našica Josip Miletić i gvardijan fra Zoran Bibić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.