Hrvatski radio

Radio Osijek

Našičkoj bolnici 64-slojni CT uređaj

30.10.2017.

13:37

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Našičkoj općoj bolnici počeo je raditi suvremeni 64-slojni CT uređaj. Vrijednost mu je 3 milijuna kuna, dva milijuna kuna su sredstva Minstarstva zdravstva, a milijun je izdvojila Osječko-baranjska županija.

Našičkoj bolnici gravitira 60-70 tisuća stanovnika, a zlatni standard suvremene dijagnostike je kompjutorizirana tomografija, naglasio je ravnatelj Našičke bolnice Hrvoje Šimić. U zadnjih desetak mjeseci pomogli su nam kolege iz KBC-a Osijek. Posebno zahvaljujemo strpljivim pacijentima.
Komjutorizirana tomografija je zlatni standard i neophodno je potreban u zdravstenim ustanovama rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Komentirao je i najavljeni rebalans državnoga proračuna. Za nešto više od mjesec dana trebalo bi se podmiriti dugovanja, ali ne zaboravimo, kako je dug u zdravstvu stalan.
Stoga je ministar Kujundžić ponovno naglasio kako rana prevencija pruža velike mogućnosti kod zaustavljanja štetnih rizičnih čimbenika,  a samim tim trebalo bi biti manje i bolesnih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.