Hrvatski radio

Radio Osijek

Našičkoj bolnici suvremeni digitalni mamograf

12.01.2018.

14:46

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

U Općoj županijskoj bolnici u Našicama u rad je pušten digitalni mamograf, najsuvremeniji uređaj koji će znatno ubrzati pretrage pacijenata na odjelu koji je zadnjih 6 mjeseci radio s posuđenim mamografom.

Od 35 tisuća pacijenanta koji na godinu prođu kroz Odjel radiologije mamografskih je 3 i pol tisuće. Novi aparat znatno će ubrzati pretrage, smanjiti zračenje pacijenata i ubrzati čitav proces, rad će biti kvalitetniji uz veći protok pacijenata. Istaknuto je to u našičkoj bolnici gdje je danas, u nazočnosti župana Ivana Anušića, u rad pušten digitalni mamograf čiju je nabavku u cijelosti financirala Osječko-baranjska županija. Kvaliteti rada Odjela za radiologiju pridonosi i digitalizirana arhiva koju su pokrenuli 2013. godine što olakšava praćenje pacijenata.     

Ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić kaže da bolnici gravitira 70 tisuća pacijenata.Problem koji izdvaja dijeli s mnogim drugim bolnicama a to je nedostatak liječnika. No, kaže, imaju 28 specijalizanata, njih 10 će se vratiti ove godine a povratkom ostalih nadaju se rješenju problema. Iz bolnici u Našicama, također ističe ravnatelj, nije otišlo puno liječnika, u zadnjih 5 godina petero u Osijek a dvoje u Švedsku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.