Hrvatski radio

Radio Osijek

Našička geološka staza ugostit će Canicross utrku

04.01.2022.

13:34

Autor: HRT Radio Osijek / KI

Canicross utrka

Canicross utrka

Foto: foto Facebook Canicross Hrvatska / Canicross Hrvatska

Staze šumovite Krndije u ožujku ove godine ugostit će Canicross utrku. Riječ je o sportskoj disciplini u kojoj sudjeluju trkači i njihovi psi, a od 2003. godine održavaju se i svjetska prvenstva.

Posljednjih nekoliko godina Canicross je i u Hrvatskoj sve popularniji, a prvo službeno natjecanje održat će se u sklopu 2. Utrke Našičkom geološkom stazom. Organizatori su entuzijasti iz Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team Našice, čiji je predsjednik Tomislav Gall: "U suradnji s Canicross Croatia odlučili smo 26. ožujka ove godine u sklopu 2. Utrke Našičkom geološkom stazom organizirati utrku canicross prvi put i na našem području. Canicross utrka će biti održana s našim ostalim utrkama. Imamo utrku za djecu i mladež, zatim takozvanog malog, srednjeg i velikog Dinu. Prošle godine smo održali prvu utrku na toj stazi i dobili smo jako visoke ocjene. Moram priznati da je već sada veliko zanimanje za sve utrke, a imamo najave već 20-ak ekipa za Canicross. Oni će se natjecati na dionici od 12 kilometara i mi smo već trasirali stazu. Pravila su gotovo identična kao i za ostale trkače, samo što bih ja rekao onako malo simpatično, da oni imaju u odnosu na solo trkače jedn pogon više, a to su njihovi ljubimci koji će s njima trčati. Bodovanje i sve ostalo je također isto kao i za druge utrke", rekao je Gall i pozvao sve zainteresirane da se prijave za utrku na lokaciji Našička geološka staza. Staza je otvorena je 2002. godine, a 2020. završeno je njezino trogodišnje temeljito obnavljanje. Duž staze postavljeno je 13 geoloških i 12 kulturno-povijesnih edukativnih ploča.

Tomislav Gall

Utrka Našičkom geološkom stazom

Utrka Našičkom geološkom stazom

Foto: URT Nexe Team Našice / URT Nexe Team Našice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.