Hrvatski radio

Radio Osijek

Još jedna generacija maturanata plesala quadrillu

26.05.2023.

13:21

Autor: HRT / Radio Osijek

Maturanti u Osijeku plešu quadrillu

Maturanti u Osijeku plešu quadrillu

Foto: Danijela Horvatić / Radio Osijek

Ispraćaj maturanata u Osječko-baranjskoj županiji i ove je godine bio u znaku plesanja quadrille. U Osijeku su, nakon što su otplesali francuski dvorski ples, formirali natpis #Love, sa srcem umjesto „o”, koji je milenijskom fotografijom ovjekovječio Šime Strikoman.

Milenijska fotografija osječkih maturanata 2023.

Milenijska fotografija osječkih maturanata 2023.

Foto: OBŽ / -

U isto su vrijeme 2.324 maturanta zaplesala u Osijeku, Đakovu, Našicama, Valpovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru. Njih 1.435 u Osijeku je bilo na glavnome trgu jer zbog radova nisu mogli plesati na tradicionalnoj lokaciji u Županijskoj ulici.

Sedamnaesti je to put da se učenici na taj način opraštaju od srednje škole u Osječko-baranjskoj županiji, a i ovu su generaciju došli pozdraviti brojni članovi obitelji, prijatelji i profesori.

„Sve ovo radimo radi sigurnosti djece jer ih organiziranjem kvalitetnog sadržaja držimo na okupu. Ranijih godina, dok ovoga nije bilo, prolaznici su bježali i skrivali se od maturanata, a danas su slučajni prolaznici, uz roditelje, glavna publika koja gleda maturante”, rekao nam je organizator ispraćaja maturanata Domagoj Jukić.

Program ispraćaja maturanta nastavljen je na lijevoj dravskoj obali, kod katakombi, gdje ih zabavljaju DJ-evi.


Galerija
Maturanti na glavnom trgu u Osijeku, Foto: HRT/Radio Osijek
Maturanti na glavnom trgu u Osijeku, Foto: HRT/Radio OsijekMaturanti na glavnom trgu u Osijeku, Foto: HRT/Radio OsijekMaturanti na glavnom trgu u Osijeku, Foto: HRT/Radio OsijekMaturanti na glavnom trgu u Osijeku, Foto: HRT/Radio OsijekMaturanti na glavnom trgu u Osijeku, Foto: HRT/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.