Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastava treba početi 16. siječnja 2017.

15.12.2016.

12:35

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nastava, odnosno drugo obrazovno razdoblje školske godine 2016./2017. u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač Osječko-baranjska županija treba početi 16. siječnja 2017. godine – stav je župana Vladimira Šišljagića.

Župan je danas o tome preko Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu obavijestio ravnatelje osnovnih i srednjih škola te ih pozvao da osiguraju potrebne preduvjete za njegovo provođenje. "Na taj način župan je odlučio prekinuti konfuziju koja je posljednjih dana zavladala kod učenika, njihovih roditelja i u mnogim školama zbog različitih odluka o početku nastave u siječnju 2017. godine, a koje su povod aktualnih polemika u kojima se nameću čak i teze o diskriminaciji među školama i učenicima", priopćeno je iz ureda župana.
Župan ujedno poziva ravnatelje i članove školskih odbora da raspored nastavnih sati i dana usklade kako bi se maturantima omogućio uredan završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno ostalim učenicima završetak školske godine.
Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić jučer je školama uputio preporuku da drugo polugodište može početi 16. siječnjaPrema Odluci o početku i završetku nastavne godine za školsku godinu 2016./2017. koju je 5. travnja donio njegov prethodnik Predrag Šustar, drugo je polugodište trebalo početi u četvrtak 12. siječnja 2017. godine. Drugim rješenjem školama su dopustili da onima koji se u to vrijeme nalaze na skijanju opravdaju te sate.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.