Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastavak edukacije nezaposlenih

15.10.2018.

12:02

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Zamjenik župana Goran Ivanović i ravnatelj Zavoda za informatiku Osijek Dražen Tomić potpisali su Ugovor o osposobljavanju za ECDL računalnog operatera 15 dugotrajno nezaposlenih osoba. Za to je osigurano 37.500 kuna.

Osječko- baranjska županija ove je godine napravila iskorak time što će polaznicima edukacije plaćati i putne troškove, čime su svi i ravnopravnom položaju. Nakon  tečeja za računovođe i njegovateljice te prije mjesec dana pokrenut za voditelje EU projekata, danas je potpisan Ugovor za  osposobljavanje za ECDL računalnog operatera  u sklopu projekta prekvalifikacije  dugotrajno nezaposlenih osoba. Tečaj će polaziti 15 osoba koji će u dva i pol mjeseca proći 120 sati obuke i teko steći temeljna znanja iz IT tehnologije. Županija surađuje s Ragionalnim zavodom za zapošljavanje Osijek kako bi se točno vidjelo kome treba ovakav tečaj. Krajem rujna u evidenciji je bilo 16.530 nezaposlenih , od kojih 52 posto čeka posao više od godinu dana i velik je postotak starijih od 50 godina. Ravnatelj ZIO Dražen Tomić ističe kako Osijek jedini u Hrvatskoj ima IT centar. Zamjenik župana Goran Ivanović izrazio je zadovoljstvo što je projekt edukacije pokazao značajan uspjeh, jer je od onih koji su ga polazili čak 60 posto  pronašlo posao.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.