Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastavak izgradnje školske nastavne dvorane Osnovne škole Tenja

02.10.2018.

12:51

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Riječ je o suvremenom objektu čija je izgradnja počela prošle godine. Izvedeni su temeljni radovi i skeletna konstrukcija, a gradilište su danas obišli predstavnici gradske uprave i projektanti . .

 

"Dvorana će se prostirati na površini 1600 četvornih metara od čega 400 četvornih metara čine popratni sadržaji (svlačionice za posjetitelje i učenike)", rekla je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić. Dvorana će biti opremljena s 200 sjedala na teleskopskim tribinama, podom projektiranim za sportske dvorane s mekanim oblogama panela koji su ujedno toplinska i zvučna zaštita te zaštita od udaraca prema najsuvremenijim detaljima.
"Dvorana je s jednostrešnim krovištem, a kod projektiranja nastojalo se ići za rješenjima koja će praviti što manje problema", istaknula je projektantica Lidija Grebenar te pojasnila da su projektirani kvalitetni materijali te je izrazila nadu da će, kad radovi budu gotovi, biti zadovoljni korisnici i investitor.
"Završavamo školu na Briješću i ovdje u Tenji, a kad se sve zbroji, u obrazovanje i školstvo ulažemo 60 do 70 milijuna kuna. Ulažemo u sportsku dvoranu jer su nam u prvom planu djeca i sportski život a to je dokaz da vodimo računa o svakom dijelu grada", naglasio je gradonačelnik Vrkić.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.