Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastavak projekata energetske obnove

21.02.2020.

13:24

Autor: Radio Osijek

fotografije Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

Foto: - / -

Radove na obnovi Medicinske škole i Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u Osijeku obišao je danas osječko- baranjski župan Ivan Anušić. Zahvaljujući povoljnim vrmenskim prilikama, završetak obnove očekuje se do kraja ožujka.

Osječko-baranjska županija od 2017. godine provodi projekte energetske obnove zgrada u svom vlasništvu u vrijednosti 178,9 milijuna kuna. Prošle godine završena je realizacija 19 projekata, a u tijeku je 35 novih projekata energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola, domova za stare i nemoćne osobe, domova zdravlja i Opće županijske bolnice Našice u vrijednosti 116,83 milijuna kuna (58 % su sredstva EU, 25 % Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a 17 % Osječko-baranjske županije).

Najviše projekata Osječko-baranjska županija provodi na području Grada Osijeka. Lani je završila obnovu zgrade Graditeljsko-geodetske škole Osijek, a ove godine trebaju završiti radovi na energetskoj obnovi zgrada Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole Osijek, Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, I. gimnazije Osijek te Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Ukupna vrijednost tih projekta je gotovo 50 milijuna kuna.

Kako bi se uvjerio u tijek radova župan Ivan Anušić obišao je radove na energetskoj obnovi Medicinske škole Osijek i Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Osijek, škola koje pohađa ukupno 1.010 učenika.

"Osječko-baranjska županija će napraviti energetsku obnovu zgrada svih škola i drugih ustanova kojima smo osnivač, a kao i u ove dvije škole koje danas obilazimo, postići ćemo velike uštede u energentima. S druge strane većinu sredstava koja su utrošena za ovu namjenu osigurali smo iz fondova Europske unije, dok je manji dio iz proračuna Županije" rekao je župan Ivan Anušić, a pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak istaknula je da će radovi na ovoj lokaciji biti gotovi do ožujka ove godine. 

Zadovoljstvo tijekom obnove i njenim učincima iskazale su ravnateljica Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Vlasta Opačak i ravnateljica Medicinske škole Sanja Dravinski.

/tekst web OBŽ/

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.