Hrvatski radio

Radio Osijek

12:48 / 22.10.2019.

Autor: Radio Osijek

Nastavlja se potraga za pljačkašima

fotografija HRT

fotografija HRT

Foto: - / -

Dva zaštitara teško su ranjena nakon jučerašnje pljačke kod šume Tomin hrast, između Šodolovaca i Hrastina. Iz osječkog KBC -a priopćili su da je jedan pacijent nakon obrade pušten na kućnu njegu, dok je drugi hospitaliziran na Odjelu za traumatologiju te se nalazi izvan životne opasnosti.

Pljačkaši, koji su bili maskirani, još su u bijegu, doznajemo u Osječko-baranjskoj policijskoj upravi, a potraga za njima se nastavlja.

"Nešto prije 15 sati na vozilo zaštitarske tvrtke nepoznate osobe počele su pucati, odnosno izveden je oružani napad. U vozilu su bila dva zaštitara, a nakon što se vozilo zaustavilo, za sada još uvijek nepoznati počinitelji pobjegli su sa za sada neutvrđenom količinom novca. Na terenu su specijalna, interventna, temeljna i prometna policija, odnosno sve raspoložive snage, i teren se pretražuje sa službenim psom tragačem. Teren je pregledan i dronom iz zraka. Želimo zahvaliti građanki koja je naišla vozilom i pomogla zaštitarima te ih prevezla u bolnicu - rekao je Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske na mjestu razbojstva.

Iz policije su pozvali građane, unatoč tome što su pljačkaši i dalje u bijegu, da ne dižu paniku, jer za to nema razloga, odnosno policija pokriva veliko područje oko mjesta razbojstva i pucnjave. Policajci naoružani puškama blokirali su cestu i preusmjeravali promet na alternativne pravce. Nakon napada očevid je trajao satima, no specijalna i interventna policija pretraživale su veliki dio i oko same šume iz koje su pljačkaši pucali na zaštitare. Policijski forenzičari čak su i oko kilometar od samog mjesta napada detaljno pregledavali tragove koje su pronašli njihove kolege. Našu novinarsku ekipu zamolili su da se pomakne 600-tinjak metara zbog vlastite sigurnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.