Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Slavoniji

02.07.2021.

13:34

Autor: Radio Osijek/TM

Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Slavoniji

Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Slavoniji

Foto: - / -

U slavonskim je županijama 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše ih je u Vukovarsko-srijemskoj županiji (4), gdje je jedna osoba preminula. U Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj je po troje novozaraženih, dok je u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj po 1.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 150 osoba od kojih su 4 bile pozitivne na koronavirus. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Dvoje novozaraženih je iz Vukovara, te po 1 osoba iz Vinkovaca i Privlake. U bolnici se od covida-19 liječi osam pacijenata. U kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju je 89 zaraženih. U samoizolaciji su 194 osobe.

U osječkom KBC-u i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata analizirano je 126 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je osječko-baranjski Stožer civilne zaštite. Iz Stožera navode kako su u Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirane četiri osobe oboljele od covida-19. Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji 271 osoba.

I na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata otkrivena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, no za razliku od Osječko-baranjske županije, gdje je udio pozitivnih među testiranima bio 2,4 posto, u Virovitičko-podravskoj je taj postotak 6,8. Analizirano je 44 uzoraka, a novozaraženi su iz Virovitice, Suhopolja i Čađavice.
U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je petero oboljelih od COVID-a19.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 54 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 3 slučaja zaraze korona virusom i sve se osobe nalaze se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 58 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena je 1 novooboljela osoba od COVID-19. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 11.998.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 7 covid pacijenata – troje je na respiratoru.
Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalaze 154 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.