Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastavljen jednodnevni štrajk visokoobrazovnih institucija u Osijeku

30.10.2019.

13:39

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Kako do dogovora nije došlo i Vlada ne odgovara na zahtjeve Sindikata o povećanju koeficijenata složenosti poslova za nenastavno i neznanstveno osoblje, nastavljen je jednodnevni štrajk .

"Želimo dati potporu dostojanstvu naših prosvjetara, učitelja, profesora, jer su njihove plaće najniže u sustavu obrazovanja i smatramo da bi se status trebao promijeniti. Ovim štrajkom želimo našoj javnosti, djeci, studentima i budućim kolegama reći da je ispravno ukazati na nepravdu u društvu i naše je ustavno pravo izraziti svoje nezadovoljstvo ali i želja za poboljšanjem materijalnog statusa. Isto tako želimo biti solidarni s našim kolegama, pokazujući da imamo empatije jer ćemo tada biti bolje društvo od sadašnjeg. Svima nam je dužnost štititi obrazovanje jer je ono javno dobro", naglasila je predsjednica Regionalnog vijeća Sindikata znanosti Osijek, izvanredna profesorica Dalida Galović.
Na fakultetu agrobiotehničkih znanosti jedan dio profesora podržava štrajk, ali zbog ranije zakazanih obveza i kašnjenja u dijelu nastave primorani su održati nastavu. Izvanredna profesorica Dalida Galović zahvaljuje se studentima na iskazanom razumijevanju za nastalu situaciju, ali to je i dobra lekcija iz građanskog odgoja koja će se i njih ticati kada sutra izađu na tržište rada.
Ukoliko ne dođe do dogovora nastavit će sa svojim aktivnostima rekla je profesorica Dalida Galović koja je izrazila nadu da će razgovor za zajedničkim stolom dovesti do kompromisa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.