Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastavljen projekt „Osobna asistencija za osobe s invaliditetom”

17.01.2022.

13:04

Autor: Željka Bačić

Krešo Žarković i Danijel Blažević

Krešo Žarković i Danijel Blažević

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Projektom "Osobna asistencija za osobe s inaliditetom II" pruža se pomoć osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kako bi im se olakšale svakodnevne aktivnosti- rečeno je na današnjem predstavljanju projekta u Osijeku. 

Nositelj programa je osječka Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti” u partnerstvu s Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije. U stopostotnom iznosu od milijun i pol kuna financira ga Europski socijalni fond, čime je ovoga puta obuhvaćeno 11 asistenata. Predsjednik „Puteva milosti” Krešo Žarković ističe kako osobni asistenti s korisnicima borave 4 sata dnevno, ukupno 80 sati mjesečno, i pomažu im u svakodnevnim potrebama. "Svrha projekta je i da se rasterete članovi obitelji", ističe predsjednik Udruge paraplegičara Danijel Balažić, jer upravo oni su preopterećeni 24–satnom skrbi o bolesnoj osobi s teškom mentalnom retardacijom. Dodao je kako su partneri u ovom projektu kako bi ponudili svoje višegodišnje iskustvo na projektima financiranima sredstvima EU-a, a upravo se taj oblik suradnje pokazao iznimno dobrim jer je cilj zajednički - pomoć najtežim invalidima o kojima društvo mora brinuti.

-

-

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.